Integritetspolicy

Norwegian Holidays AS

1. Om Norwegian Holidays

Norwegian Holidays AS («Norwegian Holidays») är ett norskt företag registrerat i Brønnøysund Register Centre med organisationsnummer: NO 992 911 700 MVA. Norwegian Holidays är ett dotterbolag av flygbolaget Norwegian. Som nätbaserad resebyrå erbjuder vi paketresor till resmål i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, Västindien, Sydamerika och Nordamerika.

Denna sekretesspolicy gäller för Norwegian Holidays och Norwegian Holidays hemsida www.norwegianholidays.com. Flygbolaget Norwegian har sin egen sekretesspolicy, vilket du hittar här.

Mer information hittar du under Allmänna villkor för Norwegian Holidays genom att klicka här.

När du använder vår webbplats, www.norwegianholidays.com, samlar vi in, använder och behandlar dina personuppgifter. Skyddet och sekretessen för dessa personuppgifter är viktigt för oss och vi är fast beslutna att skydda dem.

I den här sekretesspolicyn förklarar vi hur vi behandlar dina personuppgifter, vilka kategorier av personuppgifter som dessa aktiviteter innefattar, syftet och den lagliga grunden för dessa behandlingsaktiviteter. Vi förklarar även när och varför dina personuppgifter lämnas ut till tredje part.

I sekretesspolicyn informerar vi dig även om dina rättigheter i samband med vår behandling av dina personuppgifter och eventuella överföringar som vi kan komma att göra av dina personuppgifter.

2. Allmän förklaring om tillämplighet av denna sekretesspolicy

Denna sekretesspolicy gäller för vår insamling, användning och behandling av dina personuppgifter. Vi samlar in, använder och behandlar dina personuppgifter när du använder vår tjänst i egenskap av kund eller potentiell kund hos oss. Detta inkluderar när du använder våra webbplatser, bokar paketresor, eller kommunicerar med oss per telefon, e-post, sociala medier eller liknande.

Norwegian Holidays är ”personuppgiftsansvarig” vad gäller behandlingen av dina personuppgifter enligt denna sekretesspolicy. Det betyder att Norwegian Holidays ansvarar för att definiera ändamålen för behandlingen av dina personuppgifter och även för efterlevnaden av dataskyddslagstiftningen. Du hittar adressen och våra kontaktuppgifter längst ner i denna sekretesspolicy.

3. Norwegians behandling av dina personuppgifter

3.1 Indledning

Denna sekretesspolicy förklarar hur vi samlar in, använder och avslöjar dina personuppgifter när du använder vår tjänst och på annat sätt interagerar med oss enligt beskrivningen nedan. Den förklarar våra databehandlingsaktiviteter, deras syfte, vilken kategori av personuppgifter som dessa aktiviteter omfattar och den lagliga grunden för dessa behandlingsaktiviteter.

3.2 Biljettbokning eller andra tjänster

När du bokar en oaketresa eller andra produkter eller tjänster från Norwegian Holidays blir du ombedd att lämna uppgifter såsom ditt namn, telefonnummer, e-postadress, betalningsuppgifter och Reward-medlemsnummer. Beroende på dina specifika bokningsuppgifter kan du bli ombedd att lämna ytterligare information, som ditt passnummer, födelsedatum osv. När du begär särskild assistans, till exempel specialkost eller rullstolstjänster, kan du behöva uppge relaterade känsliga uppgifter såsom ditt hälsotillstånd.

När du ändrar i din bokning eller på annat sätt tar hjälp av oss kommer vi att behandla ovannämnda personuppgifter som vi har samlat in från dig. Ditt namn och dina kontaktuppgifter använder vi för att hålla dig uppdaterad om dina bokningar. I detta ingår att skicka påminnelser till dig via SMS eller e-post angående din flight, t.ex. incheckningen har öppnat eller information om ändring av gate-nummer, samt meddelande om eventuella störningar om ditt flyg är försenat eller inställt. När du reser med oss involverar det vanligtvis tjänster som tillhandahålls av tredje part, och vi kommer att lämna ut ditt namn, dina kontaktuppgifter och annan relevant information om nödvändigt till denna tredje part. Syftet med dessa behandlingsaktiviteter är att förse dig med de produkter och tjänster som du har bokat hos oss.

Du måste även uppge dina betalningsuppgifter (t.ex. kortnummer och utgångsdatum) utöver andra personuppgifter för att slutföra betalningen. Dessa uppgifter, i synnerhet ditt namn, din adress, e-postadress och IP-adress, kommer att lämnas ut till våra betaltjänstleverantörer, i syfte att ta emot din betalning och slutföra din bokning. Om du begär återbetalning av din betalning, kommer dessa uppgifter också att behandlas.

För att uppfylla våra lagstadgade skyldigheter kan vi lämna ut dina uppgifter till exempelvis din kortutgivare, flygplatssäkerheten, eller polisen. För detta ändamål kan de uppgifter som vi behandlar omfatta ditt namn, din adress, e-postadress, IP-adress, betalningsinformation och passuppgifter.

Informationen som du har uppgett för boknings- och bokningshantering kommer att lagras i upp till tio år till dess att det inte längre är nödvändigt för oss att skydda och försvara Norwegian Holidays.

Den lagliga grunden för att behandla dina uppgifter som beskriven i det här avsnittet är ditt godkännande av de allmänna villkor och bestämmelser under vilka du bokar hos oss samt våra legitima intressen att driva vår verksamhet eller annat som är nödvändigt för att uppfylla våra lagstadgade skyldigheter.

3.3 Kundsupport

Norwegian Holidays erbjuder olika typer av kundsupport för att hjälpa dig. För att vi ska kunna ge dig kundsupport kommer vi att behandla dina personuppgifter för att identifiera dig och hjälpa dig på bästa sätt. På vår webbplats kan du starta en LiveChat eller fylla i och skicka in ett frågeformulär, eller så kan du kontakta oss per telefon, via e-post eller brev, eller via sociala medier; och när du kommunicerar med oss på något av dessa sätt hjälper vi dig med förfrågningar, frågor eller feedback angående våra tjänster. Beroende på din förfrågan, fråga eller feedback kan du bli ombedd att uppge ytterligare personuppgifter, såsom ditt kreditkortsnummer eller ditt Reward-medlemsnummer.

När du har kontaktat kundsupport kommer vi att undersöka innehållet i vår kommunikation med dig, till exempel inspelningen av vår kommunikation med dig när vi hanterar ditt klagomål. Detta görs för att kontrollera kvaliteten på tjänsten som vi har tillhandahållit dig. För detta ändamål kan personuppgifter som ditt namn, dina kontaktuppgifter och Reward-medlemsnummer komma att behandlas.

För att upprätthålla vår servicenivå kan vi utföra datatestning av våra webbplatser när det uppstår ett fel eller om det har gjorts några ändringar i vårt system, och i detta ingår att vi behandlar dina personuppgifter. Detta gör att vi kan felsöka (för att eliminera tekniska fel) våra system, för att korrekt visa eventuella ändringar som du eller vi har gjort som är relevanta för dig, samt för att säkerställa att dessa webbplatser fungerar korrekt.

Vi producerar även rapporter och statistik genom att analysera de uppgifter som du har lämnat till oss, som ditt namn, kontaktuppgifter och Reward-medlemsnummer. Syftet är att förbättra vår service och ge dig en bättre användarupplevelse nästa gång du använder våra tjänster.

Informationen som du har uppgett för boknings- och bokningshantering kommer att lagras i tio år till dess att det inte längre är nödvändigt för oss att skydda och försvara Norwegian Holidays.

Den lagliga grunden för att behandla dina uppgifter som beskriven i det här avsnittet är ditt godkännande av de allmänna villkor och bestämmelser under vilka du använder våra tjänster samt våra legitima intressen att driva vår verksamhet.

3.4 Marknadsföring

För att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av våra erbjudanden kommer vi att skicka till dig via mejl eller på annat sätt uppmärksamma på diverse aktiviteter och erbjudanden, som kan innefatta nyhetsbrev, e-marknadsföring brev, unika erbjudanden baserade på dina preferenser, eller information om andra special- eller säsongserbjudanden. För detta ändamål kommer vi att behandla din e-postadress, bokningshistorik och historik över deltagande i kampanjer.

Vi kan också skicka erbjudanden relaterade till dina kommande flygningar via e-post; för detta ändamål kommer vi att behandla din e-postadress och bokningshistorik. Dessutom kommer vi också att påminna dig via e-post om eventuella ofullständiga bokningar och ge dig enkel tillgång till den ofullständiga bokningsprocessen; för detta ändamål kommer din e-postadress och data om ditt webbeteende för din ofullständiga bokning att behandlas.

Norwegian Holidays strävar efter att vara så relevant som möjligt för varje kund i olika digitala kanaler. Om du har besökt vår webbplats kan vi presentera relevanta erbjudanden för dig i andra digitala medier baserat på dina webbklick. Anonymiserade IP-platser i cookies kommer att behandlas för detta ändamål. Vi använder ditt online-beteende för att ge dig relevanta erbjudanden via våra internet-portaler, e-postkampanjer och i andra digitala medier. De uppgifter som du har registrerat hos oss, inklusive historik för bokning och kampanjdeltagande, online-beteende och andra data för att försöka kommunicera så relevant som möjligt med dig.

För att förbättra vår kommunikation med dig gör vi även marknadsundersökningar, som kan genomföras med hjälp av dina personuppgifter för att koppla ihop diverse datamängder. Personuppgifter i analytiska datamängder raderas alltid efter analysen.

Du kan välja att radera dina personuppgifter som används i marknadsföringssyfte genom att kontakta oss och begära att uppgifterna raderas. När det gäller anonyma användarcookies går det inte att använda dessa för att identifiera en person, men de kommer ändå att raderas enligt branschpraxis, eller av dig själv – se kapitel 5 i denna sekretesspolicy.

Den lagliga grunden för att behandla dina personuppgifter är ditt samtycke och våra legitima intressen att driva och förbättra vår verksamhet. Du kommer att kunna hantera dina medgivanden till denna behandling när du gör en reservation hos oss eller vid ett senare tillfälle via email som vi skickar till dig. Observera att återkallande av samtycke inte påverkar den behandling som har ägt rum på grundval av ett samtycke som ges före återkallandet.

4. Därför lämnar Norwegian Holidays ut personuppgifter

Vi säljer inte dina personuppgifter till andra företag i marknadsföringssyfte. Vi får endast dela dina personuppgifter på följande sätt:

  • med tredjeparter, når del av bestillingen omfatter tjenester som leveres av en tredjepart
  • Med våra tredjepartsleverantörer, som utför verksamhet eller arbetar för vår räkning och enligt våra instruktioner som personuppgiftsbiträde, för de ändamål som anges i denna sekretesspolicy.
  • För att skydda och försvara Norwegian Holidays (inklusive genomdriva eventuella villkor); eller
  • Till offentliga myndigheter eller regeringar när detta krävs enligt lag, förordning, juridisk process eller verkställbar begäran från en myndighet.

Vi kan också dela aggregerade data med våra affärspartners och företag i gruppen för diverse ändamål, till exempel för att förbättra vår service, för systemadministration, statistik, forskning och analys.

Om du inte vill lämna ut dina personuppgifter till oss, kanske vi inte kan tillhandahålla den tjänst du begär, eller informera dig om andra produkter och tjänster som vi erbjuder.

5. Cookies och liknande tekniker

När du besöker vår webbplats samlar vi in viss information automatiskt med hjälp av cookies. Cookies är små textfiler som lagras på din enhet när du besöker en webbplats. När du besöker en webbplats för första gången skickas en cookie till din enhet som identifierar din webbläsare.

Genom att använda cookies hjälper du Norwegian Holidays att förbättra funktionaliteten på vår webbplats. De är viktiga för att minska nedladdningstiden och förbättra din användarupplevelse. Cookien samlar in information om hur besökarna använder våra webbplatser och ger oss följaktligen användbar information om hur vi kan tillhandahålla en bättre kundupplevelse och förbättra våra tjänster.

Vi använder oss även av cookies i verifieringssyfte, så att du inte behöver skriva in dina uppgifter varje gång du besöker vår webbplats. Dessa cookies är absolut nödvändiga för att tjänsten ska fungera korrekt. Genom att anpassa de tekniska inställningarna i din webbläsare kan du förhindra lagring och åtkomst till cookies på din enhet. Observera dock att om du inaktiverar cookies kanske du inte kan använda tjänsterna på vår webbplats.

Slutligen använder vi cookies i marknadsföringssyfte. Dessa cookies placeras på vår webbplats av marknadsföringspartners till Norwegian Holidays, som fungerar som mellanhänder mellan oss och annonsörer. Vi använder dessa cookies för att kunna ge mer relevant information och personliga erbjudanden genom annonsering, mäta effektiviteten i våra annonskampanjer samt begränsa hur ofta vi visar varje annons.

Observera att du kan styra hur din webbläsare hanterar cookies och relaterad teknik genom att justera sekretess- och säkerhetsinställningarna på din enhet. Se instruktionerna från din webbläsarleverantör eller tillverkare av din enhet för att lära dig hur du justerar dina inställningar.

Förutom att använda dina webbläsarinställningar kan du även välja bort många av våra displayannonser. Om du ser sådana annonser på vår webbplats, kan du välja bort detta genom att klicka på krysset intill den blå adchoice-knappen i det övre högra hörnet av annonsen. Annonsen kommer inte att visas igen efter det.

Om du vill lära dig mer om hur beteendeannonsering fungerar, se fördjupningsinformationen om cookies och stegen som du kan vidta för att skydda din integritet på internet under Your Online Choices: http://www.youronlinechoices.com/.

6. Dina rättigheter

Du har rätt att begära att få tillgång till, rättelse, begränsning och radering av de personuppgifter som vi har om dig, samt be om en kopia av dina personuppgifter i ett strukturerat maskinläsbart format. Förfrågningar som gäller behandling av personuppgifter och begäran om åtkomst ska skickas till den kontaktpunkt som anges nedan.

Du har även rätt att göra invändningar mot viss bearbetning och, där vi har bett om ditt medgivande för att behandla dina uppgifter, återkalla detta medgivande. Där vi behandlar dina data för att vi har ett legitimt intresse av att göra detta (förklarat ovan) har du också rätt att göra invändningar mot detta. Dessa rättigheter kan begränsas i vissa situationer – till exempel där vi kan visa att vi har en juridisk skyldighet att behandla dina uppgifter.

Om vi kräver att personuppgifter ska uppfylla vissa rättsliga eller avtalsmässiga skyldigheter, är det obligatoriskt att tillhandahålla sådana uppgifter. Om sådana uppgifter inte tillhandahålls, kommer vi inte att kunna fullgöra vår del av avtalet eller uppfylla de skyldigheter som vi har. I andra fall är tillhandahållandet av de begärda personuppgifterna frivilligt.

7. Överföring av personuppgifter till andra länder

Överföring av personuppgifter till tredjeland utanför EES som inte tillhandahåller ett tillräckligt skydd görs endast om lämpliga skyddsåtgärder har vidtagits, t.ex. genom bindande företagsbestämmelser, införande av EU:s standardavtalsklausuler eller om den mottagande parten är certifierad enligt EU-USA Privacy Shield. Om du har några frågor om detta, vänligen kontakta oss på den kontaktpunkt som anges nedan.

Vi kan överföra aggregerade data till tredje part (inhemska och/eller utländska) i syfte att i) förbättra eller utveckla vår webbplats eller annan utrustning i samband med specifika tjänster och ii) för att vår webbplats och utrustning ska fungera korrekt.

8. Sekretesspolicyer för tredje part

Sekretesspolicyn avser endast insamling, användning och utlämnande av personuppgifter av Norwegian Holidays. Andra parter som vi samarbetar med och andra webbplatser som kan nås via denna webbplats har sina egna sekretesspolicyer och praxis. Vi vill uppmana dig att bekanta dig med de sekretesspolicyer som tillhandahålls av alla tredje parter innan du förser dem med information eller utnyttjar ett erbjudande eller en kampanj. Även om vi försöker att samarbeta endast med tredje parter som tillämpar samma höga standarder som vi och respekterar privatlivet, är vi inte på något sätt ansvariga för innehållet eller den sekretesspraxis som tillämpas av andra tredje parter.

9. Ändringar och tillägg till denna policy

Från tid till annan kan vi uppdatera eller ändra denna sekretesspolicy för att spegla nya eller andra sekretessrutiner utan att meddela dig. Vi inbjuder dig att läsa den senaste versionen av denna sekretesspolicy.

Vi kommer att lägga upp ett meddelande på den här webbplatsen och/eller på annat sätt kommunicera till dig när vi gör väsentliga ändringar i denna sekretesspolicy. Om du inte godkänner något av de ändrade villkoren, måste du sluta använda vår tjänst och radera ditt konto i förekommande fall.

10. Jurisdiktion och tillämplig lag

Denna sekretesspolicy ska, med undantag för tvingande lokal lagstiftning, styras av och tolkas i enlighet med norsk lag och vara underkastad den icke-exklusiva jurisdiktionen hos domstolarna i Norge.

11. Så kontaktar du oss

Vänligen kontakta oss om du har några frågor om eller kommentarer till våra sekretessrutiner eller denna sekretesspolicy. Du kan nå oss online på: data.protection@norwegian.com Du kan nå oss via brev adresserat till:

Data Protection Officer Norwegian Air Shuttle ASA
Postboks 115
1330 Fornebu

Sekretessutlåtande för Norwegian finns här.

Om du har olösta problem har du även rätt att klaga hos dataskyddsmyndigheter. Relevant dataskyddsmyndighet är Datatilsynet i Norge.

Giltighetsdatum: 24. mai, 2018 / Senast uppdaterad: 24. mai, 2018