Yksityisyydensuoja

Norwegian Holidays AS

1. Tietoja Norwegian Holidaysta

Norwegian Holidays AS (”Norwegian Holidays”) on norjalainen yritys, joka on rekisteröity Brønnøysund Register Centerissä rekisterinumerolla NO 992 911 700 MVA. Norwegian Holidays on Norwegian Airlines –lentoyhtiön tytäryhtiö. Tarjoamme online-matkatoimistona pakettimatkoja Euroopan, Pohjois-Afrikan, Lähi-Idän, Aasian, Karibian alueen, Etelä-Amerikan ja Pohjois-Amerikan kohteisiin.

Tietosuojakäytäntö koskee Norwegian Holidaysia ja Norwegian Holidays –verkkosivustoa www.norwegianholidays.com. Norwegian Airlinesilla on oma tietosuojakäytäntö, jonka löydät täältä.

Tässä tietosuojakäytännössä kerromme miten henkilötietojasi käsitellään, mitä henkilötietoja käsitellään missäkin tilanteessa ja tietojenkäsittelyn käyttötarkoituksen ja oikeudelliset perusteet. Kerromme myös missä tilanteessa ja millä perusteella henkilötietosi luovutetaan kolmannelle osapuolelle.

Kerromme tässä tietosuojakäytännössä myös henkilötietojesi käsittelyyn liittyvistä oikeuksistasi ja mahdollisista henkilötietojesi siirroista.

2. Tietosuojakäytännön soveltaminen

Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan kun keräämme, käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi. Keräämme, käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi kun käytät palveluitamme asiakkaana tai mahdollisena asiakkaana. Tähän sisältyy vierailu verkkosivustollamme, pakettimatkojemme varaaminen, tai kun olet meihin yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median yms. kautta.

Huomaa, että kun olet tekemisissä ja/tai kommunikoit jonkun muun palveluntarjoajan kanssa, tämän tietosuojakäytännön sisältöä ei sovelleta. Sinulla on oikeus ottaa yhteys palveluntarjoajaan saadaksesi tietoa henkilötietojesi keräämisestä, käytöstä, käsittelystä ja suojaamisesta. Tämä tietosuojakäytäntö koskee myös niitä henkilötietojasi, jotka liittyvät minkä tahansa näiden palveluntarjoajien kanssa käytyyn vuorovaikutukseen, ja jotka on lähetetty meille ja jotka olemme vastaanottaneet palveluita tarjotessamme.

Norwegian Holidays on tämän tietosuojakäytännön mukaisesti vastuussa henkilötietojesi käsittelystä. Tämä tarkoittaa, että Norwegian Holidays on vastuussa henkilötietojen käsittelyn perusteiden määrittelystä ja tietosuojalainsäädännön noudattamisesta. Osoitteemme ja yhteystietomme löytyvät tämän tietosuojakäytännön lopusta.

3. Miten Norwegian Holidays käsittelee henkilötietojasi

3.1 Johdanto

Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan miten keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi, kun käytät palveluitamme ja olet muuten kanssamme vuorovaikutuksessa jäljempänä kuvatulla tavalla. Siinä kerrotaan miten käsittelemme henkilötietojasi, mitä henkilötietoja käsitellään missäkin tilanteessa sekä tietojenkäsittelyn käyttötarkoituksen ja oikeudelliset perusteet.

3.2 Lippujen tai muiden palveluiden varaaminen

Kun varaat lentoa tai muita tuotteita tai palveluita Norwegian Holidaysilta, sinua pyydetään antamaan tietoja kuten nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, maksutiedot ja Reward-jäsennumerosi, jos olet rekisteröitynyt jäseneksi. Riippuen varauksesi erityisistä yksityiskohdista muitakin tietoja saatetaan pyytää, kuten passin numeroa tai syntymäaikaa. Kun pyydät erikoispalvelua, kuten erityisruokavalion noudattamista tai pyörätuolipalveluita, sinulta saatetaan pyytää arkaluonteisia tietoja kuten terveydentilaa koskevia tietoja.

Kun teet muutoksia varaukseesi tai yleensäkin otat meihin yhteyttä, käsittelemme mainittuja, aikaisemmin keräämiämme henkilötietojasi. Nimesi ja yhteystietosi avulla pidämme sinut ajan tasalla varaukseesi liittyen. Lähetämme lentoosi liittyviä muistutuksia tekstiviestitse tai sähköpostitse, kuten lähtöselvityksen alkamisaika tai lähtöportin muutos, ja tiedotamme lentoaikojen muutoksista esimerkiksi silloin, kun lentosi on viivästynyt tai peruttu. Matkaasi useimmiten sisältyy muiden palveluntarjoajien tarjoamia palveluita. Luovutamme nimesi, yhteystietosi ja muut tarvittavat tiedot tarvittaessa näille kolmansille osapuolille. Tietojenkäsittelyn perusteina on näissä tilanteissa varaamiesi tuotteiden ja palveluiden toimittaminen.

Sinulta pyydetään myös maksutietoja (esim. kortin numero ja viimeinen voimassaolopäivä) muiden henkilötietojen lisäksi maksun suorittamiseksi. Nämä tiedot, varsinkin nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja IP-osoitteesi, luovutetaan maksupalveluidemme palveluntarjoajille siinä tarkoituksessa, että he voivat vastaanottaa maksusi ja varauksesi voidaan vahvistaa. Jos pyydät hyvitystä maksusta, näitä tietoja käsitellään.

Lain vaatimien velvoitteiden täyttämiseksi voimme luovuttaa tietojasi esim. korttiyhtiöllesi, lentoaseman turvallisuushenkilöstölle tai poliisille. Tästä syystä käsittelemissämme tiedoissa voi olla nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, IP-osoitteesi, maksutiedot ja passin tiedot.

Varausta ja varauksen hallintaa varten antamasi tietoja säilytetään enintään kymmenen vuotta kunnes meidän ei ole enää tarpeellista suojata ja puolustaa Norwegiania.

Tässä osiossa kuvatun tietojenkäsittelyn oikeudelliset perusteet ovat sinulta saatu varausehtojen hyväksyntä ja yrityksemme oikeutettu etu eli liiketoimintaan liittyvien tehtävien suorittaminen, tai mikä muutoin on tarvittavaa oikeudellisten velvollisuuksiemme täyttämisessä.

3.3 Asiakastuki

Norwegian Holidaysilla on monia eri tapoja tarjota asiakaspalvelua auttaaksemme sinua. Jotta voimme tarjota asiakastukea, käsittelemme henkilötietojasi asiakkaan tunnistamiseen ja auttamiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Verkkosivustollamme voit aloittaa LiveChat-keskustelun tai lähettää kysymyslomakkeen. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, kirjeitse tai sosiaalisen median kautta. Yhteydenoton tavasta riippumatta otamme vastaan palveluihimme liittyviä tiedusteluita, kysymyksiä tai palautetta. Tiedustelusta, kysymyksestä tai palautteesta riippuen sinua voidaan pyytää antamaan tarvittavia henkilötietoja, kuten luottokortin numero tai Reward-jäsennumero.

Kun olet ottanut yhteyttä asiakastukeen, tutustumme viestisi sisältöön, esimerkiksi nauhoitettuun tallenteeseen käydystä keskustelusta, kun käsittelemme valitustasi. Teemme näin varmistaaksemme tarjoamamme palvelun laadun. Henkilötietojasi, kuten nimeäsi, yhteystietojasi ja Reward-jäsennumeroasi, voidaan käsitellä tässä tarkoituksessa.

Ylläpitääksemme palvelutasoamme voimme tehdä tietojenkäsittelyyn liittyviä testejä verkkosivustoillamme, kun virhe ilmenee tai kun järjestelmään tehdään muutoksia, mihin sisältyy henkilötietojesi käsittelyä. Näiden toimien ansiosta voimme korjata järjestelmiemme virheitä, näyttää oikein kaikki tekemämme tai tekemäsi sinua koskevat muutokset ja varmistaa verkkosivustojen virheetön toiminta.

Tuotamme myös raportteja ja tilastoja analysoimalla antamasi tiedot, kuten nimesi, yhteystietosi ja Reward-jäsennumerosi. Tämän tarkoituksena on parantaa palveluitamme ja tarjota sinulle parempi käyttäjäkokemus seuraavalla kerralla kun käytät palveluitamme.

Varausta ja varauksen hallintaa varten antamasi tietoja säilytetään kymmenen vuoden ajan ja kunnes se ei ole enää tarpeellista Norwegian Holidaysin suojaamisen ja puolustamisen kannalta.

Tässä osiossa kuvatun tietojenkäsittelyn oikeudelliset perusteet ovat sinulta saatu palvelujen käyttöön liittyvien ehtojen hyväksyntä ja yrityksemme oikeutettu etu eli liiketoimintaan liittyvien tehtävien suorittaminen.

3.4 Markkinointi

Jotta saisit kaiken hyödyn tarjouksistamme, lähetämme sinulle sähköpostitse tietoa, tai ilmoitamme sinulle muulla tavoin, tapahtumista ja tarjouksista. Niihin voi sisältyä uutiskirjeitä, omiin valintoihisi perustuvia räätälöityjä tarjouksia tai tietoa muista erikois- tai kausitarjouksista. Käsittelemme sähköpostiosoitettasi, varaushistoriaasi ja kampanja-aktiivisuuttasi tässä tarkoituksessa. /p>

Voimme myös lähettää sinulle tuleviin lentoihisi liittyviä tarjouksia sähköpostitse. Tähän tarkoitukseen käsittelemme sähköpostiosoitettasi ja varaushistoriaasi. Muistutamme sinua myös sähköpostitse kesken jääneestä varauksestasi ja tarjoamme helpon tavan päästä siihen uudelleen käsiksi. Käsittelemme sähköpostiosoitettasi ja verkkopalveluun jäänyttä tietoa keskeytyneestä varauksesta tässä tarkoituksessa.

Norwegian Holidays pyrkii olemaan mahdollisimman ajan tasalla jokaisen asiakkaan kanssa eri digiympäristöissä. Jos olet vieraillut verkkosivustollamme, voimme tarjota sinulle sopivia tarjouksia muussa digitaalisessa mediassa verkkosivustolla tekemiesi valintojen perusteella. Evästeiden nimettömäksi tehtyä IP-osoitetta käsitellään tässä tarkoituksessa. Kun vierailet verkkosivustollamme käytämme verkkokäyttäytymistäsi apuna näyttääksemme sopivia tarjouksia internetissä, sähköpostikampanjoissa ja muussa digitaalisessa mediassa. Kun olet kirjautuneena sisään, käytämme rekisteröinnin yhteydessä antamiasi tietoja sekä varaus- ja kampanja-aktiivisuushistoriaa, verkkokäyttäytymistä ja muita tietoja, jotta voisimme tarjota sinulle mahdollisimman sopivaa sisältöä.

Jotta voisimme parantaa viestintäämme, teemme myös markkinatutkimusta. Sitä tehdään yhdistämällä henkilötietojasi lukuisiin aineistojoukkoihin. Analyyttisissä aineistojoukoissa käytetyt henkilötiedot poistetaan aina analyysin jälkeen.

Voit halutessasi pyytää markkinointitarkoitukseen käytettyjä henkilötietojasi poistettavaksi ottamalla meihin yhteyttä. Nimettömiksi tehtyjä käyttäjäkohtaisia evästeitä ei pystytä yhdistämään tiettyyn henkilöön mutta ne joka tapauksessa poistetaan alan tapojen mukaisesti. Voit myös poistaa ne itse. Katso tämän tietosuojakäytännön osa 5.

Henkilötietojesi käsittelyn oikeudelliset perusteet ovat sinulta saatu hyväksyntä ja yrityksemme oikeutettu etu eli liiketoimintaan liittyvien tehtävien suorittaminen. Voit hallita antamiasi tietojenkäsittelyyn liittyviä hyväksyntöjä kun teet varauksen kanssamme tai koska tahansa sen jälkeen lähettämämme sähköpostin kautta. Huomaa, että luvan peruuttaminen ei tee siitä tietojenkäsittelystä laitonta, joka tapahtui ennen annetun luvan peruuttamista

4. Miksi Norwegian Holidays luovuttaa henkilötietoja

Emme myy henkilötietojasi markkinointitarkoitukseen muille yrityksille. Jaamme henkilötietosi vain seuraavissa tilanteissa:

  • Kun varaukseesi sisältyy kolmannen osapuolen tarjoama palvelu, voimme jakaa henkilötietosi tämän kolmannen osapuolen kanssa.
  • Jaamme tietoja kolmansien osapuolten palveluntarjoajille, jotka suorittavat toimintoja puolestamme ja käsittelevät tietoja antamiemme ohjeiden mukaisesti tässä tietosuojakäytännössä määriteltyyn tarkoitukseen.
  • Jaamme tietoja, kun kyseessä on Norwegian Holidaysin suojaaminen ja puolustaminen (mukaan lukien sovellettavien ehtojen täytäntöönpano).
  • Jaamme tietoja viranomaisille, kun laki, asetus, oikeusprosessi tai täytäntöönpanokelpoinen viranomaispäätös niin vaatii.

Voimme myös jakaa aggregoitua tietoa yhteistyökumppaneillemme ja yrityksille eri tarkoituksiin, kuten palveluiden parantamiseen, järjestelmän hallinnointiin, tilastoihin, tutkimukseen ja analyysiin.

Jos et halua antaa meille henkilötietojasi, emme välttämättä pysty tarjoamaan haluamaasi palvelua tai tiedottamaan sinulle muista tarjoamistamme tuotteista tai palveluista.

5. Evästeet ja vastaavat teknologiat

Kun vierailet verkkosivustollamme keräämme tiettyjä tietoja automaattisesti evästeitä käyttämällä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan laitteellesi kun vierailet verkkosivustolla. Kun vierailet verkkosivustolla ensimmäistä kertaa, selaimen tunnistava evästetiedosto lähetetään laitteellesi.

Evästeitä käyttämällä autat Norwegian Holidaysia parantamaan verkkosivuston toimivuutta. Evästeiden avulla lyhennetään latausaikaa ja parannetaan käyttäjäkokemusta. Eväste kerää tietoja siitä, miten vierailijat käyttävät verkkosivustoja ja siten antaa meille hyödyllistä tietoa siitä, miten voimme tarjota paremman asiakaskokemuksen ja parantaa palveluitamme.

Käytämme evästeitä myös todentamiseen, jotta sinun ei tarvitse antaa kirjautumistietojasi jokaisella vierailukerralla uudelleen. Evästeet ovat välttämättömiä sille, että palvelu toimii oikein. Muuttamalla selainasetuksiasi voit estää evästeiden tallentamisen ja käytön laitteessasi. Huomaa kuitenkin, että jos kiellät evästeiden käytön et välttämättä voi käyttää verkkosivustomme palveluita.

Käytämme evästeitä myös markkinointitarkoituksessa. Nämä evästeet ovat lähtöisin Norwegian Holidaysin markkinointikumppaneiltamme, jotka toimivat välittäjinä meidän ja mainostajien välillä. Käytämme näitä evästeitä, jotta voimme tarjota kohdistettuja tarjouksia mainonnassa, mitata mainontamme tehokkuutta ja hallita mainosten näkyvyyttä

Huomaa, että laitteesi suojaus- ja turva-asetuksissa voit muuttaa sijaintitietojen jakamiseen liittyviä asetuksia mobiililaitteessasi sekä evästeiden ja samankaltaisten tekniikoiden asetuksia selaimessasi. Lue ohjeet asetusten muuttamiseen selaimesi tai laitteesi ohjeista.

Sen lisäksi että voit muokata selainasetuksia, voit myös vaikuttaa näytölle tulevien mainosten määrään. Jos näet mainoksia verkkosivustollamme, voit poistaa mainoksen näkyvistä napsauttamalla X-painiketta sinisessä adchoice-painikkeessa mainoksen oikeassa yläkulmassa.

Jos haluat lisätietojasiitä, miten käyttäytymiseen liittyvä mainonta toimii, lue tarkempaa tietoa evästeistä ja siitä, miten voit suojata yksityisyyttäsi internetissä sivustolla Your Online Choices: http://www.youronlinechoices.com/.

6. Oikeutesi

Sinulla on oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihisi, pyytää niiden korjaamista, pyytää niiden käsittelyn rajoittamista ja niiden poistamista sekä saada ne koneellisesti luettavassa muodossa. Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät kysymykset ja pyynnöt päästä niihin käsiksi tulee osoittaa jäljempänä mainitulle yhteyshenkilölle.

Sinulla on myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tietyissä tilanteissa. Kun olemme pyytäneet sinulta luvan tietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus perua tämä lupa. Kun käsittelemme tietojasi oikeutetun edun perusteella (kuten käsitelty aikaisemmin), sinulla on oikeus vastustaa sitä. Joissain tilanteissa oikeuksiasi voidaan rajoittaa, esimerkiksi silloin kun voimme todistaa, että meillä on tietojesi käsittelemiseen lakisääteinen vaatimus.

Sellaisten henkilötietojen antaminen on pakollista, jotka tarvitsemme lakisääteisten tai sopimukseen perustuvien vaatimusten vuoksi. Jos näitä tietoja ei anneta, me emme voi toimia sopimusten mukaisesti tai täyttää meille asetettuja velvoitteita. Kaikissa muissa tilanteissa pyydettyjen henkilötietojen antaminen on vapaaehtoista.

7. Henkilötietojen siirto muihin maihin

Henkilötietojen siirto kolmanteen maahan Euroopan talousalueen ulkopuolelle, jossa tietosuoja ei ole vaadittavalla tasolla tehdään vain jos tarvittavista varotoimista on huolehdittu, esimerkiksi yritystä koskevin sitovin säännöin, EU:n mallisopimuslausekkein tai jos tiedot vastaanottava osapuoli osallistuu EU-US Privacy Shield -järjestelyyn. Jos sinulla on tähän liittyviä kysymyksiä, ota yhteys lopussa annettuun yhteyshenkilöön.

Voimme siirtää aggregoituja tietoja kolmansille osapuolille (kotimainen ja/tai ulkomainen) seuraaviin tarkoituksiin: i) verkkosivuston tiettyyn palveluun liittyvän välineen parantaminen ja kehittäminen ja ii) verkkosivuston tai muun välineen toiminnan varmistaminen.

8. Kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöt

Tämä tietosuojakäytäntö koskee vain Norwegian Holidaysin tekemää henkilötietojen keruuta, käyttöä ja käsittelyä. Yhteistyökumppaneillamme ja muilla verkkosivustoilla, joille tältä verkkosivustolta siirrytään, on omat tietosuojakäytäntönsä. On suositeltavaa, että tutustut kaikkien kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin ennen kuin annat niille tietoja tai hyödynnät tarjousta tai muuta etua. Vaikka pyrimme tekemään yhteistyötä vain sellaisten kolmansien osapuolten kanssa, joilla on yhtä laadukkaat toimintaperiaatteet ja tietosuojatoimet, me emme ole millään tavalla vastuussa kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöjen sisällöstä.

9. Muutokset ja lisäykset

Voimme päivittää tai muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin, jotta se vastaa uusia tai erilaisia tietosuojatoimia, ilmoittamatta. Pyydämme sinua lukemaan tämän tietosuojakäytännön viimeisimmän version.

Ilmoitamme tällä verkkosivustolla ja/tai muulla tavoin kun teemme muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön. Jos et hyväksy muutoksia, sinun täytyy lopettaa palveluidemme käyttö.

10. Sovellettava lainsäädäntö

Ellei kansallisissa laeissa ja säädöksissä toisin määrätä, tämä tietosuojakäytäntö on Norjan lakien alainen ja Norjan tuomioistuimilla on ei-yksinomainen toimivalta.

11. Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja tietosuojaperiaatteisiimme tai tähän tietosuojakäytäntöön liittyen. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen : data.protection@norwegian.com Voit ottaa meihin yhteyttä postitse osoitteeseen:

Data Protection Officer Norwegian Air Shuttle ASA
Postboks 115
1330 Fornebu

Jos sinulla on käsittelemättömiä huolenaiheita, sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle. Asianomainen tietosuojaviranomainen on Norjan tietosuojaviranomainen.

Voimaantulopäivä: 24. toukokuu, 2018 / Viimeisin päivitys: 24. toukokuu, 2018